Mijn Visie

Mijn Achtergrond & Visie

    Alles begint bij begrip en kennis.                                                             pas wanneer je je hond het beste kent, kan je als team samen verder. 

Mijn achtergrond


Als kind ben ik thuis opgegroeid met 9 honden.

Het intrigeerde me toen al enorm hoe ze onderling communiceerden en hoe wij met hen 1 team konden vormen. Mijn sterke interesse in hondengedrag is intussen uitgegroeid tot een ware passie. Naast tal van opleidingen behaalde ik in 2015 het diploma van Gedragsdeskundige. Daarnaast volgde ik ook opleidingen zoals communicatietechnieken en psychologie om vooral mensen te coachen.
 
Ik ben intussen 9 jaar werkzaam in het dierenasiel te Oostende en geef opleiding aan nieuwe vrijwilligers om aangenaam en veilig om te gaan met de honden.

Honden en mensen communiceren op een verschillende manier waardoor ze elkaar soms niet goed begrijpen. Daarom is het belangrijk om beide echt in contact te brengen met elkaar.

Mijn visie


Vertrouwen is enorm belangrijk. We bekijken jullie vertrouwensrelatie en herstellen deze indien nodig, zodanig dat de hond zich (opnieuw) veilig voelt.

Respect is ook een waardevol gegeven.
Je hond leren luisteren kan alleen maar als jij ook leert luisteren naar wat je hond jou wil vertellen.
'Trainen' of zaken verlangen van je hond waar die het moeilijk mee heeft, zal zonder begrip alleen maar frustratie creëren langs beide kanten.

Er is een grens die we niet mogen overschrijden als we respectvol willen omgaan met onze dieren.

We vertrekken altijd vanuit de kwaliteiten en talenten van jouw hond en bouwen van daaruit verder. Door de focus te (ver)leggen op het echte probleem, kan al het probleemgedrag plots zomaar wegvallen.

 

Fotogalerij